Aktuellt

SOMMAR PÅ ÅSEN

2021.06.29

Vi på Blomsterhäxan behöver också lite ledigt, så nu i sommar tar vi semester från den 7/7 till den 16/8. 

Ha en härlig sommar, för det ska vi! 

Häxorna

Katrin och Alexandra

MIDSOMMAR PÅ ÅSEN!

2021.06.17

Den 25:te smäller det och det är dags för midsommarafton!

Vi vill påminna er att det är dags att beställa era midsommarkransar och presenter till värdar och värdinnor! På Aftonen har vi öppet mellan 10-13, så det gäller att lägga era beställningar i tid, så det inte blir någon stress, varken för er - kunder eller för oss i butiken. 

Midsommarafton 10-13

Midsommardagen STÄNGT

Söndagen den 27/6 STÄNGT

Efter midsommar börjar vi ha stängt på söndagar, för att sedan stänga butiken i början på juli. 


Avslutningstider på Åsen!

2021.06.09

Nu på fredag är det skolavslutning uppe på Hägerstenåsen. Därför öppnar vi extra tidigt, redan klockan 8. Vi vill även passa på att påminna om att hålla avstånd och vara ute i god tid. Beställ gärna i förväg så kan ni hämta era blommor vid öppning.


I butiken tar vi emot 3 besökare åt gången. 

Årets Pelargon 2021 är här!

2021.03.28

Nu välkomnar vi Astrid, årets pelargon 2021!

Hon har ett kraftigt bladverk med en fantastisk krona och en underbar rosa färg. Finns nu hos oss för 139:-

Internationella Kvinnodagen

2021.03.07

Imorgon den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Glöm inte att visa uppskattning till mamma / syrran / kompisen / kollegan / grannen med en liten blomma.

Visste du att kvinnor i Italien har som tradition att ge varandra knippen av gul mimosa? I butiken har vi ett gäng buntar, så ge din uppskattning på måndag lite internationell touch.

Vi lyser upp i höstmörkret

2020.10.18

Från och med idag har vi öppet på söndagar igen. Välkommen in och värm dig.

Födelsedagskalas

2020.09.25

På torsdag den 1:a Oktober fyller Blomsterhäxan 1 år!

Vi kommer ha tillställning i butiken där vi bjuder på alkoholfritt bubbel och snittar. I butiken kommer det finnas fina erbjudanden och 20% på hela sortimentet (gäller ej vårt nyinkomna porslin).

Ta gärna med en vän så kommer vi ha en fest som Hägerstensåsen sent skall glömma.

Vårlökstider

2020.09.01

Nu när höstmörkret börjar krypa in och blommor och blad sakteligen försvinner från skog och mark är det hög tid att förbereda för nästa års planteringssäsong.

Hos oss hittar du nu färdigmixade vårlökspåsar som du kan plantera nu på hösten för att sedan kunna njuta av våren när den långa vintern är över. Kom förbi och ta en titt!

Fruktstund

2020.09.01

Nu är vår lilla frukthörna färdig. Här hittar du bland annat bananplantor, ananaser och chilifrukter. Påbörja dagen med en liten vitaminboost. Välkommen in!

Nu öppnar vi igen

2020.08.13

Imorgon är det dags. Då öppnar vi igen med buller och bång klockan 10.00 och kör på som vanligt.

Spana in vår nysnittade kyl och den nyinredda butiken full med härliga sensommarväxter.

Välkomna!

Krukor från Italien

2020.05.25

Hurra! Ni har våra leverantörer lyckats fixa en inleverans av Palladiokrukor från Italien. Nu finns alltså även krukor i mindre storlek än de vi har haft tidigare.

Även nya balkonglådor i zink har kommit in, så nu är god tid att göra det fint på balkongen eller uteplatsen innan de tar slut.

Mors Dag

19.05.2020

Snart är det mors dag, och varför inte skämma bort kära mamma med en härlig bukett blommor? Kanske en ros, en begonia, eller varför inte en vacker pelargon? 

Du kan dessutom komplettera buketten med en härlig sötsak till mamma. Alla bud som läggs till mamma på mors dag inom postort Hägersten (126 XX och 129 XX) bjuder vi på budavgiften på. Gäller bud som läggs före lördag 30/5 14.00.

Odla Hemma

25.04.2020

Nu har vi fått in en hel hörna med ätbara delikatesser. Massa kryddor med bland annat basilika, timjan, rosmarin, och oregano, samt andra ätbara produkter till köket som paprika, tomat, smultron, chili, och wasabi.

Perfekt tillfälle att påbörja sin egna lilla odling hemma för att minska antalet resor till affären samtidigt som man får något att aktivera sig med när man sitter hemma.

Alla kryddor kostar 89:- medan övriga artiklar har individuell prismärkning.

Nya Krukor

16.04.2020

Hej allihopa.

Igår fick vi in en leverans av nya härliga palladiuskrukor. 

Nu när solen börjar titta fram är det ett perfekt tillfälle att sätta den där snygga blomman i en ny bostad eller att komponera en egen liten plantering med dränering i botten. 

Alla möjliga storlekar finns nu i lager. Allt från den lilla på 14 cm i diameter till jätten på 35 cm. Fungerar lika bra inom- som utomhus.

Välkomna in!

Glad Påsk!

11.04.2020

Hej och glad påsk på er!

På grund av omständigheterna har häxan inte kunnat komma iväg till Blåkulla utan är idag i butiken. Välkommen in för att plocka ihop er påskbukett, plantering, eller ägg fyllt med fröer!